A ratatouille a franciák húsmentes válasza a lecsóra. Padlizsánból, cukkiniből, paradicsomból és tökből áll, na és persze egy isteni, fűszeres szószból. Most még egyet csavarhatsz rajta, azzal, ha sütőben sütöd. A végeredmény pompás, ízletes és egészséges vacsora lesz!
Sütőben sült francia lecsó
Hozzávalók:
- 2 padlizsán
- 6 nagyobb paradicsom
- 2 sárga tök
- 2 cukkini
A szószhoz:
- 2 ek. olívaolaj
- 1 hagyma felaprítva
- 4 gerezd fokhagyma, felaprítva
- 2 kaliforniai paprika, felkockázva
- só, bors
- 1 konzerv hámozott paradicsom
- 2 ek. bazsalikom
A fűszeres öntethez:
- 2 ek. bazsalikom
- 1 tk. fokhagyma
- 2 ek. petrezselyem
- 2 ek. kakukkfű
- só, bors
- 4 ek. olívaolaj
Elkészítés:
- Melegítsd elő 190 fokosra a sütőt.
- A zöldségeket vékony szeletekre vágd fel, majd pakold őket egy sütőpapírral borított tepsire.
- A szószhoz hevítsd fel az olajat egy nagy serpenyőben, dobd rá a hagymát, a fokhagymát és a paprikát. Párold puhára őket. Sózd, borsozd, add hozzá a paradicsomot és főzd addig, amíg össze nem áll szósszá. Végül keverd bele a bazsalikomleveleket is.
- A szószt hagyd a serpenyőben, és helyezd rá körkörösen, felváltva a zöldségkarikákat.
- Végül készítsd el a fűszeres öntetet: ehhez keverd össze alaposan a hozzávalókat, majd locsold meg vele a zöldségek tetejét.
- A serpenyőt fedd le alufóliával és 190 fokos sütőben süsd 1 órán át. Az utolsó 20 percre távolítsd el a fóliát. Jó étvágyat!
Forrás: Goodful