Egy tömény és krémes brownie, amiből belül még folyik a csokoládé, gyakorlatilag bármikor képes minket kirángatni a depresszió bugyraiból, ahogy egy pohár jó vörösbor is simán elűzi a napi stresszt. Szóval akkor képzeljük csak el, mi lesz, ha ezt a kettőt kombináljuk! Sőt, ne is képzeljük el, hanem azonnal próbáljuk ki ezt a kisebb csodával felérő vörösboros brownie receptet!
Hozzávalók:
- 200 gramm csokoládé nagyobb darabokban
- 170 gramm sózott vaj
- 250 ml vörösbor (mondjuk Cabernet Sauvignon)
- 250 gramm kristálycukor
- 75 gramm barnacukor
- 130 gramm liszt
- 3 tojás, felverve
- 1 ek. vaníliaaroma
- 2 tk. instant kávé 1 ek. vízzel elkeverve
Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra (légkeverésesen 150) és béleljünk ki egy kisebb tepsit sütőpapírral!
2. Gőz fölött olvasszuk meg a csokoládét, majd vegyük le a tűzről, és ha picit kihűlt, adjuk hozzá a vörösbort, majd a cukrot, a lisztet, a tojásokat, a vaníliát és a kávét. Keverjük el, míg egyenletes masszát nem kaptunk!
3. A tésztát öntsük a formába és 30-40 perc alatt süssük készre!