Egy jó tanács a közelgő ünnepi időszakra: mindig legyen a hűtődbe készítve egy-két leveles tésztalap! Így ha véletlenül nem sikerült egy új próbálkozásod, vagy kifutottál az időből, még akkor is van esélyed, hogy finom falatokkal várd a vendégeket! A kulcsszó a kreativitás, ami a következő receptben pesztó és mozzarella formájában ölt testet.
Sajtos-pesztós csavart rudak
Hozzávalók:
6-12 főre
- 2 lap leveles tészta
- 150 g pesztó
- 150 g reszelt mozzarella sajt
- 1 tojássárgája
- só, bors
- 50 g reszelt parmezán
Elkészítés:
- 180 fokra melegítsd elő a sütőt.
- Terítsd ki az egyik tésztalapot, kend el rajta egyenletesen a pesztót, majd szórd rá a mozzarellát.
- Takard le a másik lappal. Egy éles késsel vágd fel csíkokra, majd a csíkok mindkét végét megragadva csavarj rajtuk egyet!
- A rudakat helyezd el egy sütőpapírral borított tepsin, kend meg a tetejüket tojássárgájával. Sózd, borsozd és szórd meg őket parmezán sajttal!
- 25 perc alatt süsd őket aranybarnára.
Forrás: Proper Tasty