A török büfék térhódítása óta egyre többen kóstolják meg a falafelt, azaz a vegák fasírtját, amit egyáltalán nem csak olyanok ehetnek, akik amúgy nem fogyasztanak húst.
Készítsük el ezt a csicseriborsós finomságot főételnek, vagy dobjunk be néhány golyót uzsonnának!
Hozzávalók:
- 4 szál újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 1/2 csokor koriander
- 1/2 csokor menta
- 1 Serrano paprika félbevágva és kimagozva
- 2 csésze főzött csicseriborsó
- 1 tojás
- Só és bors
- 3-4 evőkanál olívaolaj
- 1/3 csésze liszt
Elkészítés:
1. Robotgépben keverjük össze az újhagymát, a fokhagymát és a fűszereket, adjuk hozzá a paprikát, majd a csicseriborsót is, míg aránylag egyenletes masszát nem kapunk!
2. Adjuk a keverékhez a tojást, újra dolgozzuk össze a géppel, majd 15-20 percre tegyük fagyasztóba a masszát!
3. Az összeállt falafelből formázzunk golyókat, és forgassuk meg őket lisztben, de csak annyira, hogy leheletfinom réteg keletkezzen rajtuk!
4. Egy serpenyőben hevítsünk olajat és forgatás mellett süssük aranybarnára a golyókat!