Gasztro

A hideg napokon készíts szívmelengető, laktató csirkés levest!

Ha megfáztál, vagy csak a lelkedet szeretnék felmelegíteni, jól fog esni ez az finom, egyszerűen elkészíthető csirkés leves.

Semmi kétség, eljött a levesek, krémlevesek és főzelékek ideje. Receptekből pedig jól tesszük, ha felpakoljuk magunkat, hiszen előttünk van még az egész tél! Kezdetnek íme egy jól ismert klasszikus, a húsleves, leegyszerűsített változata, csirkehússal. Garantáltan jól fog esni testednek-lelkednek!

 Szívmelengető csirkés leves

A hideg napokon készíts szívmelengető, laktató csirkés levest!

Hozzávalók:

8 személyre

  • 2 ek. vaj
  • 1 csésze felaprított hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma, felaprítva
  • 1 csésze zeller, felaprítva
  • 1 csésze répa, felkarikázva
  • 220 g főtt csirke
  • 4 400 g-os csirkehúsleves alaplé
  • 2 csésze metélt tészta
  • 1 tk. só
  • 1tk. bors
  • 2 babérlevél

Elkészítés:

  1. Egy nagy lábosban olvaszd fel a vajat, és pirítsd rajta a hagymákat pár percig.
  2. Ha megpuhult a hagyma, add hozzá a zellert, a répát, a feldarabolt csirkehúst, az alaplevet, majd a tésztát is. Sózd, borsozd, add hozzáa babérlevelet.
  3. Hagyd, hogy felforrjon, majd fedővel letakarva, közepes lángon főzd 20 percig.
  4. Távolítsd el belőle a babérleveleket és fogyaszd egészséggel!

Forrás: Tasty

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top