Ez a pekándiós változat nagyon gyorsan elkészül, hiszen félkész leveles tésztát használunk hozzá, a tölteléket pedig pár perc alatt össze lehet dobni.
Nem túlzás, hogy az egyik kedvenc alapanyagom a félkész leveles tészta, annyira megkönnyíti az életet, és olyan egyszerűen lehet belőle akár édes, akár sós ételeket készíteni!
Fontos, hogy mindig forró sütőben kell sütni, és lehetőleg hideg töltelékekkel tölteni, így tud igazán szépen megnőni a tészta.
A pekándiós pitének nagy hagyománya van Amerikában, általában egy gombóc vaníliafagyival tálalják, és egy nagy steak után rendelik. De miért ne készítenénk belőle apró kis sütiket némi változtatással, és sütnénk csak úgy magunknak?
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók 12 darabhoz:
- 30 dkg pekándió
- 10 dkg mazsola
- 1 db körte
- 1 kk citromlé
- 1 kk citromhéj
- 1 kk őrölt fahéj
- ¼ kk őrölt kardamom
- 2 ek narancslekvár
- 2 csomag Dr. Oetker Vaníliás cukor
- 1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
- 3 dkg vaj