Lisztmentes csokitorta, amit még ma ki kell próbálnod!

nlc | 2016. November 19.
Úgy gondolod, hogy liszt nélkül képtelenség finom desszertet készíteni a családnak? Vagy ha mégis, akkor az biztosan egy vagyonba kerül? Mautner Zsófi bebizonyítja, hogy tévedsz!

A hétvégi BabaMama és KidExpó Élménykonyhájában Zsófi mellett Széll Tamás vár titeket, és a különleges recepteken túl kreatív ételötletekkel is szolgálnak a kicsiknek és nagyoknak. Lesz miniburgersütés, készülnek tíz pikk-pakk elkészíthető tízóraival, és felturbózzák a vasárnapi családi ebédet. Nézzétek még a részletes programot, és csatlakozzatok a főzés mestereihez!  

Hozzávalók

A mangókompóthoz:

Tálaláshoz:

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Sütőpapírral kibélelünk egy 20–23 cm-es tortaformát.

Vízgőz fölött egy tálban felolvasztjuk a felaprított csokoládét és a felkockázott vajat, majd átöntjük egy nagy üvegtálba. Pár perc alatt szobahőmérsékletűre hűtjük, majd hozzáadjuk a cukrot, sót, végül egyesével az egész tojásokat, és elektromos kézi keverővel elkeverjük. A tortaformába öntjük a masszát, és 25 perc alatt készre sütjük. Ekkor még lágynak fog tűnni, de a hűlés során megdermed. Előző este a legpraktikusabb elkészíteni.

A kompóthoz apró kockákra vágjuk a mangót és az epret, majd összeforgatjuk a reszelt gyömbérrel, a mézzel és a citromlével. A torta mellé kínáljuk a kompótot és mangósorbet-t.

Exit mobile version