Ez a pöfeteggombára emlékeztető keksz nemcsak szép, de nagyon finom is. Tökéletes édesség egy bögre forró tea, kávé vagy kakaó mellé, és az ünnepi asztalon is jól mutat. Elkészítése nagyon egyszerű: az összegyúrt masszából gombócokat kell formázni, majd a gombócokat meghempergetni porcukorban, és enyhén kilapítva sütőpapíros tepsire helyezni. Repedezett mintáját ennek a porcukros hempergetésnek köszönheti, természetesen porcukor nélkül is elkészíthető, az íze úgy is nagyon finom lesz.
Nagyon ízletes ez a narancsos verzió, de kerülhet bele narancs helyett citromhéj, vagy akár vanília is, és az étcsokoládét is helyettesíthetjük tej- vagy fehér csokoládéval.
A tepsire feltétlenül terítsünk sütőpapírt, és arra helyezzük a gombócokat, amelyeket tenyérrel vagy egy pohár talpával enyhén lapítsunk ki. A sütési idő leteltével zárjuk el a sütőt, még ha a kekszek közepe puhának is tűnik, és várjuk meg, míg teljesen kihűlnek, mert úgy nyerik majd el végleges állagukat.
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók kb. 20–24 db-hoz:
- 6 dkg puha vaj
- 2 db tojás
- 8 dkg cukor
- 1 narancs reszelt héja
- 15 dkg liszt
- 5 dkg Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
- fél tasak Dr. Oetker Sütőpor
- 5 dkg étcsokoládé apróra vágva
- 3 evőkanál porcukor a hempergetéshez