Készíts szuperegyszerű, házi, gluténmentes lapos kenyeret!

nlc | 2016. November 21.
Mindössze 4 hozzávalóból megsütheted ezt az isteni, gluténmentes kenyeret! Mutatjuk, hogyan.

Hallottál már a soccáról? Na és a farinátáról? A kettő tulajdonképpen ugyanaz: egy olasz eredetű, lapos kenyérféle, aminek az alapját a csicseriborsóliszt adja. Így a kenyér nemcsak nagyon finom és könnyű, de gluténérzékenyek is bátran fogyaszthatják. Hummusszal, mártogatósokkal vagy csak sima vajjal is remekül működik, ráadásul a benne lévő rostok garantálják, hogy sokáig jóllakott maradj tőle. Íme, a receptje:

Gluténmentes lapos kenyér

Hozzávalók:

2 darabhoz

Elkészítés:

  1.  A hozzávalókat keverd össze egy nagy tálban. Egy teáskanál olívaolajat őrizz meg későbbre.
  2. 30-60 percig hagyd dagadni a tésztát.
  3. Egy serpenyőt körülbelül 5 percig forrósíts fel tűz fölött, majd önts bele fél teáskanál olajat.
  4. A tészta felét tedd a serpenyőbe, lapítsd ki, és süsd mindkét felét 3-5 percig.
  5. A tészta másik felét ugyanígy süsd ki a maradék olajon.
  6. Fogyaszd olyan feltéttel, amilyennel csak szeretnéd! Egy darabban 170 kalóriát találsz.

Forrás: Popsugar

Exit mobile version