Hallottál már a soccáról? Na és a farinátáról? A kettő tulajdonképpen ugyanaz: egy olasz eredetű, lapos kenyérféle, aminek az alapját a csicseriborsóliszt adja. Így a kenyér nemcsak nagyon finom és könnyű, de gluténérzékenyek is bátran fogyaszthatják. Hummusszal, mártogatósokkal vagy csak sima vajjal is remekül működik, ráadásul a benne lévő rostok garantálják, hogy sokáig jóllakott maradj tőle. Íme, a receptje:
Gluténmentes lapos kenyér
Hozzávalók:
2 darabhoz
- 2 csésze csicseriborsóliszt
- 2 csésze víz
- negyed tk. tengeri só
- 3 tk. olívaolaj
Elkészítés:
- A hozzávalókat keverd össze egy nagy tálban. Egy teáskanál olívaolajat őrizz meg későbbre.
- 30-60 percig hagyd dagadni a tésztát.
- Egy serpenyőt körülbelül 5 percig forrósíts fel tűz fölött, majd önts bele fél teáskanál olajat.
- A tészta felét tedd a serpenyőbe, lapítsd ki, és süsd mindkét felét 3-5 percig.
- A tészta másik felét ugyanígy süsd ki a maradék olajon.
- Fogyaszd olyan feltéttel, amilyennel csak szeretnéd! Egy darabban 170 kalóriát találsz.
Forrás: Popsugar