Gasztro

Szuper gasztroajándékok az adventi naptárba

Hamarosan megkezdődik az adventi időszak, így ideje kitalálni, mivel töltsük meg idén az adventi kalendáriumot. Ehető ajándéktippek kezdőknek és haladóknak!

Ha nincs zsebes/zsákos adventi naptárunk, akkor lehet maga az ajándék a kalendárium: készülhet például 24 db mézeskalács, melyekre ezúttal a szép minta mellett a számokat is ráírjuk.

Adventi kalendárium ilyen finom még nem volt!

Hasonlóan jó ötlet a saját készítésű csokitallér vagy csokinyalóka is, melyet úgy készíthetünk el, hogy a csokoládét megolvasztjuk, majd egy sütőpapíros felületre csorgatjuk úgy, hogy kör alakja legyen. Ha megdermed, akkor dekortollal ráírhatjuk a számot, és ha az is megdermedt, akkor már csak celofánba kell csomagolnunk, és 23 másik tallérral együtt össze is áll a csokikalendárium.

Összeállíthatunk egy szép kollekciót lekvárokból, chutney-kból, különféle házi készítésű csoki-, citrom-, vaníliakrémekből is. Ebben az esetben érdemes szép befőttesüvegekbe tölteni a finomságokat, majd egy ajándékkísérő címkére vagy a kupakra írni a számot. 

Adventi kalendárium ilyen finom még nem volt!

Ha zsebes/fiókos adventi naptárunk van, akkor is megtölthetjük ehető ajándékokkal. Készíthetünk különféle kekszeket, cantuccinit, macaront is, melyeket – akár a receptjükkel együtt – celofánba csomagolunk, és így tesszük a zsebekbe. Kedveskedhetünk saját készítésű szaloncukrokkal és bonbonokkal is: ha a kész édességeket selyempapírba és színes csomagolópapírba csomagoljuk, különösen szép ajándék lesz belőlük. Tovább színesíthetjük az ajándékok sorát, ha készítünk kandírozott narancsot, fűszeres vagy édes magvakat, sütinyalókát és házi süteményporokat.  

Tovább a teljes cikkhez >>>Szuper gasztroajándékok az adventi naptárba 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top