nlc.hu
Gasztro
Szuper gasztroajándékok az adventi naptárba

Szuper gasztroajándékok az adventi naptárba

Hamarosan megkezdődik az adventi időszak, így ideje kitalálni, mivel töltsük meg idén az adventi kalendáriumot. Ehető ajándéktippek kezdőknek és haladóknak!

Ha nincs zsebes/zsákos adventi naptárunk, akkor lehet maga az ajándék a kalendárium: készülhet például 24 db mézeskalács, melyekre ezúttal a szép minta mellett a számokat is ráírjuk.

Adventi kalendárium ilyen finom még nem volt!

Hasonlóan jó ötlet a saját készítésű csokitallér vagy csokinyalóka is, melyet úgy készíthetünk el, hogy a csokoládét megolvasztjuk, majd egy sütőpapíros felületre csorgatjuk úgy, hogy kör alakja legyen. Ha megdermed, akkor dekortollal ráírhatjuk a számot, és ha az is megdermedt, akkor már csak celofánba kell csomagolnunk, és 23 másik tallérral együtt össze is áll a csokikalendárium.

Összeállíthatunk egy szép kollekciót lekvárokból, chutney-kból, különféle házi készítésű csoki-, citrom-, vaníliakrémekből is. Ebben az esetben érdemes szép befőttesüvegekbe tölteni a finomságokat, majd egy ajándékkísérő címkére vagy a kupakra írni a számot. 

Adventi kalendárium ilyen finom még nem volt!

Ha zsebes/fiókos adventi naptárunk van, akkor is megtölthetjük ehető ajándékokkal. Készíthetünk különféle kekszeket, cantuccinit, macaront is, melyeket – akár a receptjükkel együtt – celofánba csomagolunk, és így tesszük a zsebekbe. Kedveskedhetünk saját készítésű szaloncukrokkal és bonbonokkal is: ha a kész édességeket selyempapírba és színes csomagolópapírba csomagoljuk, különösen szép ajándék lesz belőlük. Tovább színesíthetjük az ajándékok sorát, ha készítünk kandírozott narancsot, fűszeres vagy édes magvakat, sütinyalókát és házi süteményporokat.  

Tovább a teljes cikkhez >>>Szuper gasztroajándékok az adventi naptárba 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top