A jó brownie-t arról lehet megismerni, hogy sok vaj és csokoládé van benne, ezeken nem is érdemes spórolni, mert különben nem lesz tökéletes a brownie-nk. A jó minőségű alapanyagokon túl még három dologra mindenképpen érdemes odafigyelni: ne keverjük túl a tésztát, mert akkor gumis állagú lesz; kerüljön a tepsibe sütőpapír; és a sütési idő lejártakor zárjuk el a sütőt, különben kiszárad a brownie.
A csokis alaptésztát sokféleképpen variálhatjuk: szórhatunk bele durvára darabolt mogyorót, mandulát, pisztáciát, nagyon jól illik hozzá a málna, az eper és a banán, de ízesíthetjük a tésztáját akár (bio)narancs vagy (bio)citrom reszelt héjával, őrölt fahéjjal, gyömbérrel, kardamommal, kombinálhatjuk mogyoróvajjal, natúr krémsajttal, vagy akár csokis mogyorókrémmel is.
Ebbe a mai brownie-ba darabolt dió és mézeskalácsfűszer került, így akár az ünnepi sütiválasztékot is bővíthetjük vele, isteni finom karácsonyi ízvilágú brownie!
Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók egy kb. 20×25 cm-es tepsihez:
- 20 dkg vaj
- 30 dkg étcsokoládé
- 4 db tojás
- 20 dkg cukor
- 5 dkg liszt
- 5 dkg Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
- 2 evőkanál mézeskalácsfűszer
- 8-10 dkg dióbél