Elkészítésének titka, hogy a tésztáját kétszer sütjük: először hengeresre formázva egészben, majd mikor már megsült, felszeleteljük, és tovább szárítjuk, így nyeri el végleges száraz, ropogós állagát.
Az eredeti toszkán cantuccini mandulás, de milliónyi verziója létezik: nemcsak liszttel, de kakaóporral is készülhet, bátran adhatunk a tésztájához más csonthéjasokat, diót, mogyorót, vagy akár kesudiót, és nagyon finom különféle apróra vágott aszalt gyümölcsökkel is. Fűszerezhetjük fahéjjal, gyömbérrel, vaníliával, vagy akár mézeskalácsfűszerrel is, zsiradék viszont nem, vagy csak nagyon kevés kerül bele.
Tökéletes gasztroajándék akár karácsonyra; nem romlik a minősége, ha hetekkel előre elkészítjük. Kihűlés után fémdobozba kell tenni, majd szép zacskóba csomagolva, egy masnival átkötve isteni finom ajándék lesz belőle.
Elkészítési idő: 55 perc
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
- 2 db tojás
- 10 dkg cukor
- 5-7 dkg sótlan, pirított mogyoró