Ez az egyszerűnek látszó sajttorta nemcsak 146 ezer pint, hanem kiváló értékeléseket is kapott: nem egy olyan Pinterest felhasználó van, aki kipróbálta és egyenesen élete legfinomabb sajttortájának nevezte. Hogy mi lehet a titka? Talán az, hogy nincs titka: egy klasszikus sajttorta, tökéletesen és precízen készítve, amire nem sajnálták az időt. Ha kíváncsivá tettünk, most te is kipróbálhatod!
Tökéletes, klasszikus sajttorta
Hozzávalók:
Az alaphoz:
- 230 g kekszmorzsa graham kekszből
- 2 ek. cukor
- egy csipet só
- 60 g vaj
A töltelékhez:
- 900 g krémsajt
- 270 g kristálycukor
- egy csipet só
- 2 tk. vaníliakivonat
- 4 tojás
- 160 ml tejföl
- 160 ml tejszín
A feltéthez:
- 475 ml tejföl
- 35 g porcukor
- 1 tk. vaníliakivonat
Elkészítés:
- A kekszmorzsához törd össze a kekszeket és keverd hozzá a sót, a cukrot, majd a vajat. Ha összeállt, oszlasd el egy kerek tortaforma aljában és 175 fokos sütőben 10 percig süsd.
- Robotgéppel 4 percen át keverd selymesre a krémsajtot, majd add hozzá a sót és a vaníliát. A tojásokat egyesével add hozzá, mindegyik tojás után 1 percen át keverd.
- Add hozzá a tejfölt, és keverd teljesen simára. A végén jöhet hozzá a tejszín.
- A tortaforma szélét borítsd körben alufóliával. Tedd egy nagy tepsibe. A tortaformába öntsd a kekszes alapra a sajtkrémet, majd a tepsit öntsd fel forró vízzel, úgy, hogy a forma közepéig érjen. 160 fokon, másfél órán át süsd.
- A feltéttel nincs más dolgod, mint simára keverni a hozzávalókat.
- Ha megsült a torta, hagyd szoba-hőmérsékletűre hűlni, és tedd hűtőbe minimum 4 órára.
- Ha letelt, kend meg a tetejét a feltét krémmel, és tálald önmagában vagy friss málnával, málnalekvárral!
Forrás: Pinterest