Érthető okokból nem nagyon jut eszünkbe, hogy rágcsálókat fogyasszuk vacsorára, egy orosz étterem mégis felvette a patkányhúst az étlapjára – szaftos hamburgerbe töltve. Na jó, nem pontosan patkányról, hanem hódpatkányról, közismertebb nevén nutriáról van szó, de ettől alig lesz egy fél fokkal gusztusosabb a dolog.
A moszkvai Krasznodar Bisztró séfje azt nyilatkozta a Guardiannek, nem érti, mi ez az averzió a rágcsálófogyasztással szemben, illetve érti, de szerinte ez csak a tévhitek miatt alakult ki. “A hódpatkányok valójában nagyon tiszta állatok. Nem elég, hogy csak zöldséget fogyasztanak, de azt még meg is mossák táplálkozás előtt. Rengeteg bennük az omega-3-zsírsav, nagyon sok orvos és dietetikus ajánlja a húsukat” – nyilatkozta Tahír Kolikberdijev, a lelkes séf.
Hát, nem tudjuk. Van, akit ez meggyőzött?