Soha nem találkoztam még olyan emberrel, aki ennek a krémes, vaníliás, gyümölcsös édességnek ellen tudott volna állni.
Általában nyáron készítik, de nagyon egyszerű egy kis fűszerezéssel igazi téli desszertté varázsolni. Ha egy partira visszük magunkkal, akkor inkább egy nagy üvegtálban készítsük el a sok pohár helyett, de igyekezzünk biztosítani, hogy mindenképp jusson belőle magunknak is. A málna cserélhető mandarinkonzervre vagy vörösborban megpárolt aszalt szilvára is.
Elkészítési idő 20 perc, hűtés 3 óra
Hozzávalók 8 pohárhoz:
- 4 dl habtejszín
- 1 csomag Dr. Oetker Habfixáló
- 15 dkg fehér csokoládé
- 1 rúd Dr. Oetker Vaníliarúd
- 10 dkg babapiskóta
- 1 dl narancslekvár + 2 ek víz
- 0,5 dl narancslikőr vagy más likőr
- 30 dkg fagyasztott málna (nem kell felolvasztani) + a díszítéshez
- 1 kk mézeskalács-fűszerkeverék