Te is imádod az IKEA svéd húsgolyóit? Most nem csak azt tudhatod meg, hogyan készítheted el a népszerű húsgolyókat otthon, hanem azt is, hogyan veheted körbe egy mennyei sajtos tésztával! Az így kapott egytálétel nemcsak laktató, isteni finom is lesz. Íme:
Svéd húsgolyós egytál
Hozzávalók:
- 450 g darált marhahús
- fél csésze zsemlemorzsa
- egy fél hagyma, vékonyra szeletelve
- 1 tojás
- fél ek. só és bors (a húsgolyóhoz)
- 2 ek. repceolaj
- 2 csésze húsleves alaplé
- 2 csésze tej
- fél ek. só és bors (a szószhoz)
- 1 ek. Worcestershire szósz
- 4 csésze szélesmetélt tészta
- 1 csésze reszelt parmezán
- fé lcsésze petrezselyem
Elkészítés:
- Egy nagy tálban keverd össze a húst, a zsemlemorzsát, a hagymát, a tojást, a sót és a borsot. Formázd meg ebből a mixből a golyókat.
- Hevítsd fel az olajat, és 1-1 percig süsd benne a húsgolyók mindkét felét.
- Öntsd a húsleves alaplevet és a tejet a húsgolyókra. Sózd, borsozd, add hozzá a Worcestershire szószt. Hagyd felforrni.
- Ha felforrt, öntsd hozzá a tésztát és körülbelül 7-8 percig kevergesd lassú tűzön, amíg a tészta meg nem fő.
- Végül keverd bele a sajtot és a petrezselymet. Jó étvágyat!