Ha a téli hidegben nem kívánod annyira a salátát mint köretet, a töltött zöldségek lesznek a legjobb barátaid: egyszerre megkapod tőlük a zöldség és a hús betevőd, miközben meleg étellel csillapítod az étvágyad. Ez a mexikói ihletésű, tacós-pulykás töltelékkel megbolondított kaliforniai paprika csak első hallásra tűnik extrának – az elkészítése valójában szuperegyszerű, így bármikor összedobhatod.
Tacóval és pulykával töltött kaliforniai paprika
Hozzávalók:
- 450 g darált pulykahús
- 4 kaliforniai paprika
- 1 ek. kókuszolaj
- 1 hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 konzervnyi fekete bab
- 1 konzervnyi kukorica
- 1 csésze salsa szósz
- 1tk. római kömény
- 1 tk.oregánó
- 1 tk. paprika
- 1 tk. só
- fél tk. bors
- avokádókrém
Elkészítés:
- 200 fokra melegítsd elő a sütőt. Egy éles késsel vágd le a paprikák sapkáját, valamint szedd ki a közepüket. Tedd őket félre.
- Egy serpenyőben hevítsd fel a kókuszolajat, pirítsd meg rajta a hagymát. Add hozzá a fűszereket, valamint a fokhagymát. Ha kellemes illata és enyhén barnás színe lett, add hozzá a húst is. Keverd alaposan össze.
- Ezután add hozzá a lecsepegtetett babot és kukoricát, majd jöhet a salsa szósz is. Kevergesd egy kicsit, hogy összeálljon, majd töltsd meg vele a paprikákat.
- A megtöltött paprikákra tedd vissza a tetejüket, majd 30 percig süsd őket!
- Ismét szedd le a sapkájukat, de csak annyinak, hogy megkend a tetejüket egy kis avokádókrémmel, majd tedd is vissza rájuk. Már tálalhatod is!