Nincs is annál jobb, mint tortát reggelizni, de ha olyan szigorú étrendet tartunk, hogy már az alapvetően egészséges répatortát sem engedjük meg magunknak, próbáljuk ki ezt a zabkásába csomagolt verziót. Ugyanúgy megvan benne az a mézes-répás-fahéjas íz, amit úgy szeretünk, mégis szuperegészséges, tápláló reggeli!
Hozzávalók:
- 1 kisebb répa meghámozva és lereszelve
- 1/3 csésze zabpehely
- 1 evőkanál mazsola
- 1 csésze mandulatej
- 1/4 teáskanál őrölt fahéj
- 1 evőkanál méz
- 10 szem mandula felvágva
- 1/2 csésze zsíros görög joghurt a tálaláshoz
Elkészítés:
1. Keverjük össze a répát, a zabpelyhet, a mazsolát és 1/2 csésze mandulatejet és éjszakára hagyjuk a hűtőben pihenni.
2. Másnap adjuk a keverékhez a mandulatej másik felét, a mézet és a fahéjat és közepes lángon forraljuk össze a kását! 5 perc alatt főzzük készre!
3. Tálaljuk 1-2 evőkanál görög joghurttal, mandulával megszórva!