Gasztro

Készíts reggelire “répatortás” zabkását

Dobd fel a reggeli zabkásádat úgy, hogy egy isteni, édes répatortára emlékeztessen! Tápláló és finom!

Nincs is annál jobb, mint tortát reggelizni, de ha olyan szigorú étrendet tartunk, hogy már az alapvetően egészséges répatortát sem engedjük meg magunknak, próbáljuk ki ezt a zabkásába csomagolt verziót. Ugyanúgy megvan benne az a mézes-répás-fahéjas íz, amit úgy szeretünk, mégis szuperegészséges, tápláló reggeli!

Készíts reggelire  

Hozzávalók:

  • 1 kisebb répa meghámozva és lereszelve
  • 1/3 csésze zabpehely
  • 1 evőkanál mazsola
  • 1 csésze mandulatej
  • 1/4 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 evőkanál méz
  • 10 szem mandula felvágva
  • 1/2 csésze zsíros görög joghurt a tálaláshoz

Elkészítés:

1. Keverjük össze a répát, a zabpelyhet, a mazsolát és 1/2 csésze mandulatejet és éjszakára hagyjuk a hűtőben pihenni.

2. Másnap adjuk a keverékhez a mandulatej másik felét, a mézet és a fahéjat és közepes lángon forraljuk össze a kását! 5 perc alatt főzzük készre!

3. Tálaljuk 1-2 evőkanál görög joghurttal, mandulával megszórva!

BuzzFeed

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top