Hirtelen megéheztél valami igazi hagyományos, házi süteményre? Ha van a fagyasztóban egy kis tésztád, mázlid van! Így ugyanis már fél óra alatt összedobhatsz egy hamisítatlan, isteni házi fahéjas csigát!
Gyors fahéjas csiga
Hozzávalók:
A csigához:
- 2 ek. sózott vaj
- fél csésze és 2 ek. barna cukor
- 1 tk. fahéj
- 1 csomag fagyasztott kelt tészta
A mázhoz:
- 2 ek. sózott vaj
- 2 ek. krémsajt
- fél citrom leve
- fél tk. vaníliakivonat
- fél csésze porcukor átszitálva
Elkészítés:
- Kenj ki vékonyan vajjal egy tepsit, a sütőt melegítsd elő 175 fokra. Egy tálban keverd össze a fahéjat és a barna cukrot, tedd félre.
- A tésztából készíts egy nagy téglalapot és vékonyan kend meg olvasztott vajjal. Szórd rá egyenlően a fahéjas cukrot, majd erre is csöpögtess vajat. Óvatosan tekerd fel egy tekercsbe, majd vágd fel csigákra és így helyezd a tepsibe. 20-25 percig süsd.
- Amíg sül, keverd össze alaposan, robotgéppel a vajat és a krémsajtot, add hozzá a citromlevet és a vaníliát. Keverd hozzá a porcukrot is. Oszlasd el egyenlően a még meleg süteményen.