Aki nem sütött még tejfölös réteget cheesecake tetejére, az talán egy picit aggódik, hogy majd elfolyik, hiszen se tojás, se keményítő nincs benne, de aggodalomra semmi ok, garantáltan meg fog állni, miután kihűlt.
Nem kell megijedni a tojáslikőr mennyiségétől sem, mert annak ellenére, hogy minden tortácskába fél deci kerül, a hőkezelés miatt elveszíti az alkoholtartalma nagy részét, különben is itt az év vége, muszáj picit lazítani a barátokkal, kollégákkal, rokonokkal.
Ha egy esti összejövetelre készítjük, akkor nyugodtan locsolhatunk a tetejére bátran a likőrből, csak még finomabb lesz tőle!
Elkészítési idő 30 perc + hűtés
A kekszalaphoz:
- 10 db zabkeksz
- 8 dkg olvadt, de nem forró vaj
A krémsajtréteghez:
- 75 dkg krémsajt
- 1 dl tojáslikőr
- 3 egész tojás
- 12 dkg cukor
- 1 Dr. Oetker Bourbon Vaníliarúd
- 1 csipet só
Tejfölös réteg:
- 45 dkg 20%-os tejföl
- 4 dkg cukor
- 1 dl tojáslikőr
- 2 ek. Dr. Oetker Dekorcukor