Íme, egy igazi kiadós, szívmelengető téli reggeli, amiből az egész család jóllakhat: ebben a sütőtökös quiche-ben megvan minden, ami a napindításhoz kell. A tojás és a bacon megadja a hagyományos reggeli feelinget, míg a sütőtök, a rukkola és a feta sajt miatt akár egy könnyű ebédnek is beillik ez az isteni fogás. Mutatjuk is, hogyan készítsd el.
Sütőtökös quiche
Hozzávalók:
- 6 tojás
- 3 ek liszt
- 3/4 csésze tej
- fél tk sütőpor
- só, bors
- 220 g bacon
- 1 csészényi felaprított hagyma
- 2 csészényi felkockázott sütőtök
- 3/4 csésze morzsolt feta sajt
- 3 maréknyi friss rukkola
- fagyasztott pitetészta
Elkészítés:
- A bacont pirítsd meg egy serpenyőben, majd ugyanebben a serpenyőben a hagymát párold puhára. A sütőtököt csak kockázd fel.
- Eközben egy nagy tálban verd fel a tojásokat. Add hozzá a lisztet, a tejet, a sütőport, a sót, a borsot. Keverd össze alaposan.
- A megsült bacont, a megpárolt hagymát és a sütőtököt keverd a tojásos mixhez!
- Keverd bele a rukkolát és a fetát is!
- A fagyasztott pitetésztával bélelj ki egy formát és 10 percig süsd elő 200 fokon!
- Töltsd a tölteléket a pitébe, és tedd vissza 175 fokos sütőbe, 45 percre. Jó étvágyat!