Elkészítése nagyon egyszerű, muffinformában is kisüthető, de ha van különlegesebb sütőformánk, akkor érdemes az ünnepekre abban sütni. Adhatunk hozzá – a lisztmennyiség arányos csökkentésével – egy kis holland kakaóport, vagy akár apróra vágott csokoládét is, mert a kakaós-csokis ízek nagyon jól harmonizálnak a marcipánnal. Vanília helyett fűszerezhetjük őrölt fahéjjal vagy mézeskalács-fűszerkeverékkel, esetleg őrölt gyömbérrel, kardamommal is.
A kész süteményt meglocsolhatjuk olvasztott csokoládéval, de kínálhatunk mellé akár egy kis fagylaltot is, vagy gyümölcsszószt. Jól illik hozzá a málna- vagy áfonyalekvár, és egy kis házi narancslekvárral vagy narancspudinggal is nagyon finom. Lehet belőle desszert, vagy egy forró teával kísérve ünnepi reggeli vagy vendégváró sütemény is.
Hozzávalók kb. 10 db-hoz:
- 25 dkg puha vaj
- 20 dkg cukor
- 4 db tojás
- 1 db Dr. Oetker Bourbon Vaníliarúd
- 26 dkg liszt
- 2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
- 10 dkg Dr. Oetker Marcipán