Két olyan desszertklasszikus, mint a tiramisu és a csokimousse frigye, kizárt, hogy rosszul sülne el! Mindkét édesség hihetetlenül népszerű, így nem valószínű, hogy bárki visszautasítana egy ilyen édességhibridet! Ráadásul ez a desszert nem csak mennyei finom, de szuperelegáns is: így akár a karácsonyi menü végére is beillesztheted.
Tiramisus csokimousse
Hozzávalók:
8 adaghoz
- 36 Oreo típusú keksz
- 1 levél zselatin
- 3 ek. kihűlt presszókávé
- 1 ek. rum
- 1/3 csésze forró víz
- 1 csésze cukor
- 2/3 csésze kakaópor
- 2 csésze tejszín
- 2 tk. vaníliakivonat
A feltéthez:
- 220 g tejszín
- 220 g mascarpone
- 4 ek. porcukor
Elkészítés:
- Törd össze a kekszeket morzsássá, majd tedd félre.
- A kávét, a rumot és a zselaint keverd össze. Hagyd állni 2 percig, ezután öntsd rá a forrásban lévő vizet.
- Egy nagy tálban keverd össze a cukrot és a kakaót. Öntsd bele a tejszínt és a vaníliát, majd robotgéppel keverd habosra. Add hozzá a kávés zselatinos keveréket is, és verd kemény habbá.
- Egy pohár aljába tégy egy evőkanálnyit a kekszmorzsából, majd töltsd tele a csokis kávés habbal! Tedd hűtőbe 30 percre.
- Ezalatt készítsd el a tejszínhabot: verd fel a tejszínt először önmagában, majd folytasd a mascarponéval és a porcukorral együtt!
- A pohár tetejére púpozz a tejszínhabból, és szórj rá egy kis kakaót is! Jó étvágyat!