Te sem tudsz elképzelni egy finom tésztaételt egy pohár bor nélkül? Miért ne kombinálhatnád már a főzésnél a kettőt, azaz főznéd a tésztát borban? A vörösboros spagettiért az egész internet odavan, és úgy látszik, nem csak egy múló, trendi szeszélyről van szó: aki megkóstolja, mind azt vallja, hogy a bor mennyei ízt és állagot – na és izgalmas színt – kölcsönöz a tésztának. Ha kíváncsi lettél, már mutatjuk is a receptet!
Vörösboros spagetti
Hozzávalók:
- 5 csésze víz
- 4-szer 1/4 csésze száraz vörösbor
- só, bors
- 300 g spagetti
- 1/4 csésze extra szűz olívaolaj
- 4 kis fokhagymagerezd
- 1/4 tk. piros paprika
- 1/2 csésze petrezselyem
- 1 csésze pirított dió
- 1/2 csésze reszelt parmezán sajt
Elkészítés:
- Egy nagy lábasba öntsd a vizet, 3-szor 1/4 csésze bort és hints bele egy nagy csipet sót! Forrald fel, majd főzd meg benne a tésztát al dentére. A főzővíz 1/4-ét tartsd meg.
- Egy serpenyőben hevíts fel 2 evőkanál olajat, pirítsd át rajta a fokhagymát. Add hozzá a paprikát és egy kis sót. Kapcsolj közepes lángra, fedd le 1 percre.
- Add hozzá a maradék bort és a főzővizet, és forrald fel újra! Ezután öntsd rá a tésztát és főzd 2 percig, amíg a folyadék elpárolog.
- Add hozzá a petrezselymet, a diót, a sajtot, sózd, borsozd, valamint locsold rá a maradék 2 evőkanálnyi olívaolajat. Tálald reszelt sajttal megszórva. Jó étvágyat!