A gluténérzékenység egy kicsit megnehezíti ugyan a karácsonyi sütés-főzést, de szerencsére rengeteg olyan finomságot tudunk gluténmentesen is készíteni, ami semmiben nem marad el a hagyományos változatoktól. Ilyen például a népszerű mogyoróvajas keksz is, ami gluténmentesen is isteni finom! Ráadásul a diétázók is imádni fogják, hiszen egy darabban mindössze 87 kalória található.
Gluténmentes, mogyoróvajas keksz
Hozzávalók:
- fél csésze ropogós mogyoróvaj
- fél csésze barna cukor
- 1 tojás
- 1 és 1/4 csésze gluténmentes zabpehely
- fél tk szódabikarbóna
Elkészítés:
- 175 fokra melegítsd elő a sütőt.
- Robotgép segítségével dolgozd össze a mogyoróvajat a cukorral, majd verd bele a tojást is.
- Keverd hozzá a zabpelyhet és a szódabikarbónát. Alaposan keverd össze!
- Formázz az így kapott tésztából golyókat, majd lapítsd őket 1 centi vastag korongokká egy sütőpapírral borított tepsin.
- 8 percig süsd a sütiket, amíg aranybarnák nem lesznek.