Gasztro

Belesült a döglött légy az iskolakiflibe

Rémesen undorító kifli jutott az iskolában egy kislánynak. A csomagoláson keresztül is látható volt, hogy egy légy sült bele az iskolakiflibe. A szülők bepanaszolták a péksüteményeket gyártó céget, ahol aztán ellenőrzést is tartottak a hatóság szakemberei.

Az ellenőrök azért kezdtek vizsgálódni a pékségben, mert a helyi sajtó hírt adott róla, hogy egy kislány olyan kiflit vitt haza, amibe belesült egy légy. A szülők szerint, a péksütemény zárt csomagolásán keresztül látni lehetett a kifli héjába belesült legyet, tehát kizárt, hogy a rovar a szállítás során, vagy az iskolában került a kiflibe.

A szülők az élelmiszer-biztonsági igazgatóságnál, a fogyasztóvédelmi hivatalnál és a Kovászna megyei önkormányzatnál is panaszt tettek, hangsúlyozva, már több ízben elégedetlenek voltak a kifli minőségével.

Sikó Barabási Sándor, az élelmiszer-biztonsági igazgatóság vezetője a Székelyhon kérdésére elmondta, az ellenőrzés során több rendellenességet tártak fel a pékségben. A tisztasággal pedig csöppet sem voltak elégedettek, így a céget hanyagsága miatt megbírságolták.

A tisztaság mellett a személyzet ruházatára vonatkozó előírásokat is megsértették, ugyanis egy helyiségben tartották a külső holmikat és a benti védőruhát. A pékség márciusig haladékot kapott, hogy a kijavíttassa a lepattogzott csempéket, a repedezett sarkokat, amelyek a termelés minőségét ugyan nem befolyásolják, de megnehezítik a takarítást.

Belesült a légy a kiflibe
Belesült a légy a kiflibe

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top