A tiramisunál kevés édesebb, krémesebb finomságot ismerünk, de még ez is lehet csodálatosabb: némi extra csokitól.
Ez a pohárkrém egy egyszerűsített verzió: az alapja babapiskóta helyett keksz lesz, a krémbe pedig egy rakás csoki kerül! A rumos-kávés-vaníliás keveréket egy lap zselatin tartja össze, de főzni egyáltalán nem is kell – egyszerűen csak egy botmixerrel összedolgozzuk az alapanyagokat. A tetejére végül könnyű hab kerül.
Így készül:
Hozzávalók:
Az alaphoz:
- 36 db csokis töltött keksz apró darabokra zúzva
A krémhez:
- 1 lap zselatin
- 3 evőkanál presszókávé hidegen
- 1 evőkanál hideg rum
- 1/3 csésze forró víz
- 1 csésze cukor
- 2/3 csésze cukrozatlan kakaópor
- 2 csésze habtejszín
- 2 evőkanál vaníliaaroma
A habhoz:
- 220 gramm habtejszín
- 220 gramm mascarpone
- 4 evőkanál porcukor