Idén mindenki zabkásával tömte magát az egészséges és laktató reggelizés jegyében, és jobbnál jobb fitneszguruk receptjeit követve turbóztuk fel a mesteri szintig az egyszerű ételt. Lassan azonban eljött a búcsú ideje, ugyanis új szelek fújnak, zabkása helyett pedig már az amaránt a tuti! Az amaránt ősi dél-amerikai kultúrákból származik, jelentős fehérje- és zsírtartalma miatt kiváló tápanyagforrás, ugyanakkor tele van vitaminokkal (például B2 és B6) és ásványi anyagokkal (kálium, kálcium, foszfor, magnézium) is.
Ha mi is kipróbálnánk, indítsunk ezzel az isteni, sült körtével körített recepttel!
Amarántkása sült körtével
Hozzávalók:
- 1/2 csésze amaránt
- 1/2 csésze víz
- 1 csésze sovány tej
- 1/4 teáskanál só
- 1 nagy körte
- 2 teáskanál juharszirup
- 1/2 teáskanál fahéj
- 1/4 teáskanál gyömbér
- 1/8 teáskanál szerecsendió
- 2 evőkanál pekándió
- egy csésze görög joghurt a tálaláshoz
Elkészítés:
1. Az amarántot mossuk át és csepegtessük le. Keverjük össze a vízzel, a tejjel és a sóval és forraljuk fel, majd alacsony lángon főzzük 25 percig, míg az amaránt megpuhul.
2. A pekándiókat egy teáskanál juharsziruppal pirítsuk meg sütőben vagy serpenyőben!
3. A ropogós pekándiók mellé dobjuk be a kockákra vágott körtéket is, majd a fűszerekkel és további egy teáskanál juharsziruppal pirítsuk meg őket.
4. A kész amarántkására halmozzuk rá a körtét és a pekándiót, egy nagy evőkanál görög joghurttal tálaljuk!