Nehéz meghatározni, mi is pontosan a most következő étel: sajtos cukkiniszendvics vagy cukkinis grillsajt? De kit érdekelnek a címkék, mikor ilyen isteni finom?! Ha a sajtos melegszendvicsért odavagy, ezért a kenyér nélküli, cukkinis grillsajtért egyenesen megőrülsz majd! Akkor is, ha fogyókúrázol: hiszen jóval kevesebb szénhidrátot találsz benne, mint a kenyérrel készült változatban. Íme, a recept:
Cukkinis grillsajt
Hozzávalók:
- 1 nagy cukkini, lereszelve
- 2 tojás
- fél csésze reszelt mozzarella sajt
- 1 tk reszelt parmezán
- 1 tk fokhagymapor
- 1/2 tk só
- 2 szelet cheddar sajt
Elkészítés:
- Miután lereszelted a cukkinit, keverd össze robotgéppel egy nagy tálban a tojásokkal, a mozzarellával, a parmezánnal, a fokhagymaporral és a sóval!
- Az így kapott keveréket borítsd egy tiszta konyharuhára, és azon keresztül nyomkodd ki belőle a felesleges folyadékot.
- Ha ezzel megvagy, a cukkinis mixet válaszd két részre, és tedd egy vékonyan kiolajozott tepsire! Formázz belőlük két toastkenyérszelet formát.
- 170 fokos sütőben 25 percig süsd őket, majd hagyd hűlni 5 percet.
- Tedd őket egy serpenyőbe, és helyezz mindkét szeletre 1-1 szelet cheddar sajtot! Borítsd össze őket szendviccsé, majd mindkét oldalukat 4-4 percig süsd közepes láng felett.
- Fogyaszd melegen, opcionálisan egy kis paradicsomszósszal. Jó étvágyat!