Gasztro

Cukkinis grillsajt, a fogyókúrázok melegszendvicse

Te is imádod, ahogy a melegszendvicsből kifolyik az olvadt sajt? A most következő cukkinis grillsajt ugyanezt az élményt nyújtja, csak sokkal kevesebb szénhidráttal!

Nehéz meghatározni, mi is pontosan a most következő étel: sajtos cukkiniszendvics vagy cukkinis grillsajt? De kit érdekelnek a címkék, mikor ilyen isteni finom?! Ha a sajtos melegszendvicsért odavagy, ezért a kenyér nélküli, cukkinis grillsajtért egyenesen megőrülsz majd! Akkor is, ha fogyókúrázol: hiszen jóval kevesebb szénhidrátot találsz benne, mint a kenyérrel készült változatban. Íme, a recept:

 Cukkinis grillsajt

Cukkinis grillsajt, a fogyókúrázok melegszendvicse

Hozzávalók:

  • 1 nagy cukkini, lereszelve
  • 2 tojás
  • fél csésze reszelt mozzarella sajt
  • 1 tk reszelt parmezán
  • 1 tk fokhagymapor
  • 1/2 tk só
  • 2 szelet cheddar sajt

Elkészítés:

  1. Miután lereszelted a cukkinit, keverd össze robotgéppel egy nagy tálban a tojásokkal, a mozzarellával, a parmezánnal, a fokhagymaporral és a sóval!
  2. Az így kapott keveréket borítsd egy tiszta konyharuhára, és azon keresztül nyomkodd ki belőle a felesleges folyadékot.
  3. Ha ezzel megvagy, a cukkinis mixet válaszd két részre, és tedd egy vékonyan kiolajozott tepsire! Formázz belőlük két toastkenyérszelet formát.
  4. 170 fokos sütőben 25 percig süsd őket, majd hagyd hűlni 5 percet.
  5. Tedd őket egy serpenyőbe, és helyezz mindkét szeletre 1-1 szelet cheddar sajtot! Borítsd össze őket szendviccsé, majd mindkét oldalukat 4-4 percig süsd közepes láng felett.
  6. Fogyaszd melegen, opcionálisan egy kis paradicsomszósszal. Jó étvágyat!

Glow

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top