Ez a fűszeres forró ital valahol a kakaó és a forró csokoládé között van: több, mint kakaó, mert van benne sok olvasztott csokoládé is, de mégsem teljesen forró csokoládé, mert van benne tej is. Márpedig az igazi, tankönyv szerinti forró csokoládéban nincs tej, csak rengeteg csoki. Nem is szokás nagy adagokban inni, a tömény csokoládéból kisebb adag is bőven elegendő.
Ez a forrócsoki azonban kifejezetten kuckózós téli estékre született, amikor a baráti társaság vagy a család egy jó séta után behúzódik a lakásba, és próbálja átmelegíteni magát valami finomsággal. Fahéj, narancshéj és kardamom is került bele, de ha ezek valamelyike esetleg nincs, vagy nem tartozik a kedvencek közé, akkor lehet vaníliával ízesíteni, vagy egy pici mézeskalács-fűszerkeverékkel is akár.
Elkészítési idő: 25 perc
Hozzávalók 2-3 adaghoz:
- 4 dl tej
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 evőkanál Dr. Oetker Vanillincukor
- 1 evőkanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
- 1 kisebb rúd fahéj
- 2-3 szelet narancshéj
- 2-3 db kardamom
A tetejére:
- 2 dl habtejszín
- 1 evőkanál porcukor
- Dr. Oetker Zebra Roletti
- Dr. Oetker Csokoládészívek