A tökéletes forró csoki amellett, hogy szupercsokis, mennyeien sűrű és krémes. A most következő receptben ezt egy szokatlan hozzávalóval érheted el: az édesburgonyával! Bizony, az édesburgonya ellenállhatatlan textúrát ad a forró csokinak, sőt hála neki, még a tejtermékeket is kihagyhatod! Így tejérzékenyként vagy vegánként egyaránt élvezheted ezt az isteni csokis italt, amiből egy bögre ráadásul mindössze 150 kalóriát tartalmaz.
Vegán forrócsoki
Hozzávalók:
- 1/3 csésze felkockázott édesburgonya
- 1 csésze vaníliás mandulatej
- 2 tk kakaópor
- 1/4 tk vaníliakivonat
- egy fél érett banán
- a tetejére: reszelt csoki, vegán pillecukor
Elkészítés:
- Az édesburgonyát dobd egy lábosba, öntsd rá a mandulatejet, és lassú tűzön főzd 10 percig.
- Öntsd át egy turmixgépbe, tedd hozzá a kakaóport, a vaníliát és a banánt, majd turmixold össze krémesre!
- Fogyaszd azonnal egy kis reszelt csokival vagy vegán pillecukorral!