Egy fehér csokis ganache az alapja, amihez annyi kókuszreszeléket adunk, hogy szépen formázható legyen, majd a gombócokat pálcikára szúrjuk és csokiba mártjuk.
Elkészítése időigényes, és kell hozzá egy kis rutin, de néhány nyalóka elkészítése után már bele lehet jönni. Fontos, hogy a masszát teljesen hűtsük le, hogy szép gombócokat tudjunk belőle formázni. Ha a gombócokkal megvagyunk, akkor érdemes újra hűtőbe tenni őket, mert a formázás közben egy kicsit átmelegszik, lágyabb lesz, de nekünk továbbra is fontos, hogy legyen tartása.
Ezután a pálcikát mártsuk egy picit a megolvasztott bevonócsokiba, szúrjuk bele a gombócba, majd tegyük vissza a hűtőbe, hogy az a pici csoki megdermedjen. Ez azért fontos, mert így nem fog lecsúszni a gombóc a pálcikáról. Ha megdermedt, akkor jöhet a bevonás: bő csokoládéba/bevonóba mártsuk bele a pálcikára tűzött gombócot, egy kiskanál segítségével csorgassuk le róla a felesleget, majd szúrjuk bele pl. egy hungarocelldarabba, vagy állítsuk egy pohárba, és így tegyük vissza a hűtőbe dermedni.
Ha szórócukrokat is szeretnénk rátenni, azt akkor kell rászórnunk, amikor csokiba/bevonóba mártottuk, mert ha már megdermedt, nem fog megtapadni rajta a szórócukor.
Elkészítési idő: 90 perc – hűtéssel együtt
Hozzávalók kb. 15-20 db-hoz: