A pekándió még mindig nagy sláger, és különösen jól passzol a karamelles ízekhez. Ezekben az apró tortácskákban mindkettő megvan – így lesz tökéletes az összhatás!
Hozzávalók:
A tésztához:
- 125 gramm mandulaliszt
- 110 gramm pekándió
- 12 gramm kókuszliszt
- 5 evőkanál sózatlan vaj
- 50 gramm barna cukor
- 2 teáskanál fahéj
- egy csipet só
A töltelékhez:
- 180 gramm barna cukor
- 2/3 csésze habtejszín
- 7 evőkanál sózatlan vaj
- 1/2 teáskanál só
- 2 és 1/2 csésze apróra vágott pekándió
Elkészítés:
1. A sütőt melegítsük elő 190 fokra, és két nagyobb muffinformát (összesen 18 mélyedéssel) vajazzunk ki!
2. A tésztához dolgozzuk össze a tészta összes alapanyagát robotgépben, míg egyenletes masszát nem kapunk. Nagyjából egy-egy evőkanálnyit nyomkodjunk bele a muffinformák aljába! 7 perc alatt süssük aranybarnára, aztán várjunk további 20 percet, míg kihűl a tészta.
3. Készítsük el a krémet! Forraljuk össze a barna cukrot, a tejszínt, a vajat és a sót, míg krémes, karamellát kapunk. Hagyjuk hűlni – ez alatt sűrűsödik még.
4. Az apróra vágott pekándiót pirítsuk meg sütőben 4-6 perc alatt! Ha kész, keverjük bele a karamellás krémbe!
5. Halmozzunk a krémből 1-1 evőkanállal a tésztára, majd 2-3 órára tegyük a tortácskákat a hűtőbe, hogy megszilárduljanak. Szobahőmérsékleten tálaljuk!