Ha nincs kedved tésztát gyúrni, mégis ennél valami süteményt, a leveles tésztán túl is van élet: próbáld ki, milyen, ha a desszertet tortillalapból készíted! Az alapvetően sós ételekhez használt tortilla szuperül megállja a helyét az édes ízek kiegészítőjeként is. Íme, a bizonyíték:
Desszertkosárkák tortillából
Hozzávalók:
- 3 db 25 centi átmérőjű tortillalap
- 2 ek olvasztott vaj
- 1/4 csésze és 2 ek cukor
- 1 tk fahéj
- 1 csésze tejszín
- 1 tk vaníliakivonat
- friss gyümölcs
Elkészítés:
- 190 fokra melegítsd elő a sütőt.
- A tortillalapok mindkét oldalát kend meg az olvasztott vajjal. A fahéjat és a negyed csésze cukrot keverd össze, és szitán keresztül szórd be vele a tortillalapok mindkét oldalát!
- A tortillákat vágd negyedekre – így 12 kis szeletet kapsz. A videón látható módon illessz össze 2-2 tortillaszeletet, és bélelj ki velük muffinformákat!
- 13-15 percig süsd őket, amíg ropogósak nem lesznek.
- A tejszínből a vanília és a 2 evőkanál cukor hozzáadásával verj kemény habot.
- Mindegyik kosárkába púpozz a tejszínhabból és friss gyümölcsökből!