Pálcikás forrócsoki
A csokival melléfogni nem lehet. A pálcikás forrócsokihoz elég megolvasztani egy kis étcsokoládét, bonbonforma mélyedéseibe csorgatni, beleállítani egy spatulát vagy szívószálat, megdermeszteni, és már kész is a forrócsoki-pálcika. A megajándékozottnak nincs más dolga, csak 1-1,5 dl forró tejbe állítani a pálcikát, és már kész is a finom forrócsoki.
Házi készítésű lekvárok
Finom téli lekvárokkal is nagy örömet lehet szerezni. Egy jó narancslekvár, fahéjas almalekvár vagy kivilekvár helyes kis üvegbe adagolva tökéletes gasztroajándék.
Habcsók, macaron
Szép – akár karácsonyfadíszként is használható – habcsókokat is adhatunk ajándékba, és a macaron készítésével is meg lehet próbálkozni. Arra kell csak figyelni, hogy olyan legyen a csomagolásuk, hogy ne törjön össze a szép kis aprósütemény.
Csokis-fűszeres magvak
Egy batyunyi karamellizált mogyoró vagy egy dobozka saját készítésű fahéjas-csokis mandula az édesszájúaknak maga lesz a mennyei manna. Ha elég sokat készítünk, akkor a vendégváró falatok mellé is tehetünk egy adagot, morzsa sem fog belőle maradni, annyira finom.