Először is tisztázzuk: egészséges egyáltalán bármilyen szinten a popcorn? A válasz igen, ám nem mindegy, milyen formában! A pattogatott kukorica ötletével önmagában semmi baj, ám a vajban, cukorban és sóban fürdő popcorn egyértelműen nem tartozik az egészséges, pláne nem a diétás kategóriába! Most megmutatjuk, hogyn készíthetsz isteni, házi popcornt háromféleképpen!
A pattogatott kukorica elkészítése:
- 2 ek kókuszolaj
- 1 csésze pattogatni való kukorica (a nagyobb boltok biorészlegéről be tudod szerezni)
- egy csipet tengeri só
- Hevítsd fel a kókuszolajat egy nagy lábosban!
- Ha az olaj már forró, öntsd bele a kukoricát, fedd le, és rázogasd meg! Addig hagyd a tűzőn, amíg ki nem pattog, közbe pedig 10 másodpercenként rázogasd meg!
- Sózd meg tengeri sóval, vagy válassz az alábbi, 3 ízesítés közül:
1. Szuperzöld popcorn
- 1 ek spirulina algapor
- 1 tk tengeri só
- 1 tk fokhagymapor
- 1/8 tk Cayenne-bors
2. Sajtos popcorn
- 1/4 csésze élesztőpor
- 2 tk tengeri só
- 1 tk fokhagymapor
- 1 tk hagymapor
- 1/2 tk paprika
- 1/2 tk római kömény
3. Karamellás popcorn
- 1/4 csésze kókuszcukor
- 1/4 csésze agávészirup
- 2 tk fahéj
- 1/4 tk tengeri só