Bármennyire is szeretjük az édességet, ritkán állunk neki csak úgy a tortasütésnek, hiszen az többnyire úgy él a fejünkben, mint bonyolult, időigényes cukrászbravúr. De nem úgy ez a torta! Édes, krémes, mindent tud, amit egy tortának tudnia kell, csak épp sokkal egyszerűbb elkészíteni – még sütni sem kell!
Hozzávalók:
A tésztához:
- 2 csésze csokis töltött nápolyi apró darabokra zúzva
- 6 evőkanál sózatlan vaj megolvasztva
- egy csipet só
A krémhez:
- 1 csésze zsíros tejszín
- 4 evőkanál sózatlan vaj
- 1 és fél csésze cukor
- 2 evőkanál kukoricaszirup
- 1/2 teáskanál őrölt fahéj
- egy csipet só
- 50 gramm étcsokoládé olvasztva
- egy csipet nagy szemű só
Elkészítés:
1. Egy tálban keverjük össze a finomra őrölt nápolyit és a vajat, szórjuk meg egy csipet sóval, majd tömködjük egy közepes tortaforma aljára úgy, hogy a falakra is jusson belőle! Tegyük hűtőbe, míg megszilárdul, nagyjából 1-2 órára!
2. Mikróban olvasszuk össze a tejszínt és a vajat! Közben egy serpenyőben olvasszuk meg a cukrot, adjunk hozzá 1/4 csésze vizet és a 2 evőkanál kukoricaszirupot, míg krémes karamell lesz belőle! Húzzuk le a tűzről a karamellát és keverjük bele a vajas tejszínt óvatosan!
3. Tegyük vissza a serpenyőt a tűzre és néhány perc alatt forraljuk össze a keveréket, hogy sűrű és egyenletes karamellszószt kapjunk! Adjuk hozzá a sót és a fahéjat, majd töltsük bele az előkészített tésztába!
4. A kész tortát tegyük hűtőbe, és hagyjuk állni 8-10 órán keresztül! Ha kivettük, tálalás előtt 10 perccel öntözzük meg az olvasztott étcsokoládéval, és szórjuk meg a durva sóval!