Már se időd, se energiád még egy adag mézeskalácsot sütni? Ha ennek ellenére sem szeretnél lemondani a mézeskalács ízéről, készítsd el ezt a szuperegyszerű mártogatóst! Egyszerre idézi fel a sajttorta krémességét és a mézeskalács ízét – egyszerűen ellenállhatatlan!
Mézeskalácsos-sajttortás mártogatós
Hozzávalók:
- 220 g krémsajt
- 1/4 csésze barna cukor
- 1/4 csésze porcukor, átszitálva
- 3 ek melasz (mézzel helyettesíthető)
- 1 tk őrölt gyömbér
- 1 tk fahéj
- egy csipet szerecsendió
- 110 g tejszínhab
- Graham-keksz a tálaláshoz
Elkészítés:
- Verd fel gép habverővel a krémsajtot, körülbelül 1 percig.
- Add hozzá a cukrokat és a melaszt, és közepes fokozaton verd további 1 percig.
- Jöhet a gyömbér, a fahéj és a szerecsendió is. Keverd össze alaposan.
- Végül óvatosan add hozzá a tejszínhabot is, és addig keverd, amíg homogén állagot nem kapsz, nagyjából 30 másodpercig.
- Tálald azonnal csokival, cukorkával megszórva, Graham-keksszel kínálva, vagy tartsd hűtőben 1 hétig, légmentes edényben.