Ehető ajándékkal azért jó meglepni a szeretteinket, mert lehetővé teszik, hogy egyszerre ajándékozzunk tárgyat és élményt. A téli időszak legidilibb pillanatai között kétségtelenül szerepelnek a szívmelengető forrócsokizások, ezért szuper ötlet, ha a barátainkat a tökéletes forrócsoki élményével lepjük meg! Mi összeállítjuk az isteni mixet, nekik pedig csak annyi a dolguk, hogy előkapják, és élvezzék. Íme, a recept:
Vaníliás forrócsokimix
Hozzávalók:
- 4 csésze kristálycukor
- 1/2 vaníliarúd, félbevágva
- 450-500 g jó minőségű félédes csoki, felaprítva
- 220 g tejcsoki, felaprítva
- 2 csésze cukrozatlan holland kakaópor
Elkészítés:
- Öntsd a cukrot egy nagy tálba. Kapard bele a vaníliarúd magjait, keverd el benne, majd dobd bele a rudat is! Fedő alatt hagyd állni szobahőmérsékleten egy éjszakát.
- A csokikat egy aprítógép segítségével daráld porrá.
- Vedd ki a vaníliarudat a cukorból, és öntsd bele a csokiport és a kakaóport! Alaposan keverd össze.
- Ajándékozáshoz öntsd a forrócsokimixet befőttesüvegbe, és díszítsd ízlés szerint! Mellékeld hozzá a forró csoki elkészítésének instrukcióit is: “Egy adag forró csokihoz forralj fel 2,5 deci tejet. Ha felforrt, keverj el benne 1/4 vagy 1/3 csészényit a forrócsokimixből. Fogyaszd tejszínhabbal!”