
A sült zöldségek elkészítése a legegyszerűbb és egyben leggyümölcsözőbb dolog – berakunk egy csomó csodaszép zöldséget a tepsibe, és néhány perc múlva isteni, karamellizálódott zöldségtálat veszünk ki a sütőből. Ez így már önmagában is elég jó köretnek, de csodás meleg saláta is készülhet belőle, ami csak még különlegesebb lesz, ha meglocsoljuk ezzel az egyszerre édes és fanyar, juharszirupos-balzsamecetes öntettel!
Hozzávalók:
A salátához:
- 1 kaliforniai paprika felkockázva
- fél kiló édesburgonya meghámozva és felkockázva
- fél kiló kelbimbó félbe vágva
- 1 lila hagyma felkarikázva
- 1 teáskanál oregánó
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál bors
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 csésze bébispenót – a saláta alapjának
Az öntethez:
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál balzsamecet
- 1 evőkanál juharszirup