Ha szereted a Nutellát, és a Bailey’s-t sem veted meg, odaleszel ezért a házi csokis mogyorókrémért! Mindössze hat hozzávalóra lesz szükséged, hogy létrehozd ezt a csodát, ami nélkül aztán elképzelhetetlen lesz az életed! A felnőtt mogyorókrém palacsintába, pirítósra vagy forrócsokiba, na és persze csak magában, kiskanállal is isteni. Mutatjuk, hogyan készül.
Házi csokis mogyorókrém, krémlikőrrel
Hozzávalók:
- 200 g törökmogyoró
- 200 ml tejszín
- 100 ml Bailey’s vagy más ír krémlikőr
- 200 g tejcsoki
- 50 g porcukor
- 1 ek kakaópor
Elkészítés:
- 180 fokra melegítsd elő a sütőt.
- A törökmogyorót öntsd egy sütőpapírral borított tepsire, és süsd 20 percig.
- Ha kicsit kihűlt, fogd egy tiszta konyharuha közé, és rázogasd meg, hogy leváljon a héj nagy része. Ezután tedd a mogyorót aprítógépbe, és daráld por állagúra.
- Ekkor jöhet hozzá a likőr és a tejszín.
- Ha kellően elvegyültek, öntsd hozzá a porcukrot, a kakaót és a felolvasztott tejcsokit! Addig keverd, amíg homogén masszát nem kapsz.
- Már készen is vagy: egy spatulával pakold át a krémet egy zárható üvegbe, és tárold két héten át a hűtőben!