5 tanács, hogy ne az ételmérgezésről szóljon a karácsony

MTI/NLCafé | 2016. December 23.
Mivel karácsonykor hajlamosabbak vagyunk több élelmiszert vásárolni a szokásosnál, amik persze nem fogynak el egyből, ezért nagyon oda kell figyelni a megfelelő tárolásra.

Egy megbuggyant halászlé, vagy az éjszakára kint felejtett házi majonéz is elronthatja az ünnepi hangulatot. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) most arra figyelmeztet, hogy az ételek megfelelő tárolása és kezelése elengedhetetlen a nyugodt karácsonyi ünnephez.

A NÉBIH szerint csökkenthető a veszély, ha

Zoltai Anna, a Nébih vendéglátás- és étkeztetésfelügyeleti osztályvezetője szerint hűtőszekrényben sem biztonságos a kész ételek 2-3 napnál hosszabb tárolása. Mindenesetre csökkenti a megbetegedés esélyét, ha fogyasztás előtt a tárolt ételeket alaposan felhevítjük.

Exit mobile version