nlc.hu
Gasztro

Egy 14 éves kislány készített szendvicseket a rászorulóknak

Egy kunszállási kislány a saját zsebpénzéből készített 140 darab szendvicset a rászorulóknak

Édesanyja szerint Mazsi minden évben kedveskedik valamivel a nehéz helyzetben lévőknek.
A 14 éves kislány szendvicset készít a rászorulóknak

Vélhetően sokak szívébe belopta magát a mindössze 14 éves Szijártó Mazsi, aki már egészen kicsi kora óta mindig tesz valamit, amivel segíthet a rászorulóknak. Ez az ünnepi időszak alatt sem volt másként, ugyanis édesanyja elmondása szerint lánya saját kezűleg készített el 140 darab magyaros szendvicset, amiket a kiskunfélegyházi hajléktalanszálló lakói között osztott szét. Az alapanyagokat saját zsebpénzéből finanszírozta, továbbá csak a tojáspucolásnál fogadott el segítséget.

Minden évben előáll valamilyen új ötlettel, mi pedig természetesen támogatjuk őt a háttérből. Ezelőtt a szociális otthonnak készített ajándékokat saját kezűleg

– árulta el a Blikknek Mazsi édesanyja, Etelka, aki szociális munkásként dolgozik. 

Hozzátette, korábban egy színdarabbal kedveskedtek a lajosmizsei szociális otthonban élőknek. Mazsi januártól mindig elkezdi félretenni a zsebpénzét, hogy megmaradjon egy kisebb összeg, amiből segíthet a nehéz helyzetben lévőknek. 

Magyari Szilvia, a szálló szakmai vezetője a lapnak azt mondta, hogy a kislány gesztusa mindenkit meghatott. 

„Jó érzés látni, hogy egy fiatal lány ennyire a szívén viseli a rászorulók sorsát, s az idejét és a pénzét szánja arra, hogy segítsen nekik. Az ünnepi időszakban persze, mindig érkeznek felajánlások, de gyermektől hasonlót még soha sem kaptunk. Nagy mennyiséget készített, amiből mindenki jóllakott, sőt, később is tudtunk még enni adni belőle.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top