nlc.hu
Család

Az Ökumenikus Segélyszervezet ételosztása

Meleg ételt osztottak rászorulóknak Budapesten, kígyóztak a sorok

A legtöbben így jutnak csak meleg ételhez ilyenkor.
ételosztás,

Már a kezdés előtt kígyózó sor várta az Ökumenikus Segélyszervezet ételosztását Budapesten – számolt be az RTL Híradó. Péntekig minden nap ezer adag meleg ételt osztanak ki a rászorulóknak. 

Én 4 gyereket nevelek, 4 unokát egyedül, nekem nagyon nagy segítség” – nyilatkozta egy asszony, aki az egyik csöppségével együtt érkezett.

Egyedül vagyok, én is örülök ennek a kis meleg ételnek” – mondta egy hajléktalan férfi.

Sokan azt tervezik, hogy jönnek minden nap, és nemcsak a meleg étel, hanem a karácsonyi hangulat miatt is, többeknek ugyanis csak itt jut belőle. “Akkor ez itt a karácsony?” – kérdezte a riporter az egyik sorban állótól, mire ő: “Hát ez”.

Eközben a hajléktalanokat segítő civil szervezet, a Budapest Bike Maffia kávézójában pedig 24 órán át készültek a szendvicsek a rászorulóknak. Több száz önkéntes 3 ezer szendvicset kent meg és csomagolt be, hogy eljusson az ebéd a hajléktalanszállókra és az átmeneti otthonok lakóinak. A szendvicseket nem csak csomagolták, hanem minden egyes darabot egy különleges üzenettel is díszítettek.

A civil szervezet idén amúgy több mint 70 ezer adag ételt juttatott el az utcán élőknek, a melegedőkben éjszakázóknak, időseknek, gyerekeknek.

Kiemelt fotó: illusztráció, Uli Deck/picture alliance via Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top