Borban főtt májas gombóc
Hozzávalók:
- 600 g sertés- vagy csirkemáj
- 1,5 dl tej
- 50 g zsír
- 100 g gomba
- 100 g füstölt szalonna
- 2 tojás
- 150 g liszt
- 60 g vaj
- 60 g sajt
- 1 l vörösbor
- 1/2 csomó petrezselyemzöld
- 1 zsemle
- só, őrölt bors, majoránna
Elkészítése:
A megtisztított gombát felszeleteljük, a petrezselyemzöldet finomra, a füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk. A májat a tejben áztatott, majd kicsavart zsemlével ledaráljuk. A füstölt szalonnát kisütjük, és az egész nyers tojásokkal együtt a májhoz keverjük, annyi zsiradékkal és liszttel, hogy formálható legyen. Sózzuk, borsozzuk, majoránnával és a zöldpetrezselyemmel ízesítjük. Apró gombócokat formálunk belőle, és a felforralt borban lassú forralás mellett kifőzzük. A főző borból kiszedjük, lecsepegtetjük, olvasztott vajon megforgatjuk, tálra helyezzük és megszórjuk reszelt sajttal.