Gasztro

Mit főzzek ma vacsira? Borban főtt májas gombócot

Nem kell több hozzá, mint harminc perc, ráadásul a csirkemáj jó áron is kapható, úgyhogy igazán fejedelmi vacsora készülhet belőle gyorsan, olcsón és könnyen.

Borban főtt májas gombóc

Hozzávalók:

  • 600 g sertés- vagy csirkemáj
  • 1,5 dl tej
  • 50 g zsír
  • 100 g gomba
  • 100 g füstölt szalonna
  • 2 tojás
  • 150 g liszt
  • 60 g vaj
  • 60 g sajt
  • 1 l vörösbor
  • 1/2 csomó petrezselyemzöld
  • 1 zsemle
  • só, őrölt bors, majoránna

Elkészítése:

A megtisztított gombát felszeleteljük, a petrezselyemzöldet finomra, a füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk. A májat a tejben áztatott, majd kicsavart zsemlével ledaráljuk. A füstölt szalonnát kisütjük, és az egész nyers tojásokkal együtt a májhoz keverjük, annyi zsiradékkal és liszttel, hogy formálható legyen. Sózzuk, borsozzuk, majoránnával és a zöldpetrezselyemmel ízesítjük. Apró gombócokat formálunk belőle, és a felforralt borban lassú forralás mellett kifőzzük. A főző borból kiszedjük, lecsepegtetjük, olvasztott vajon megforgatjuk, tálra helyezzük és megszórjuk reszelt sajttal.

Mit főzzek ma vacsira?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top